IVANIĆ: “Prekidam komunikaciju s Inzkom ako se ne izvini zbog usporedbe RS-a i NDH”

SARAJEVO – Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je danas da ne vidi razlog da kao član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske nastavi komunikaciju sa visokim predstavnikom Valentinom Inzkom, ukoliko se on ne izvini za izjavu u kojoj je u isti kontekst stavio Republiku Srpsku i NDH.

“Inzkova izjava jedna je od najgnusnijih koje smo mogli da čujemo od osobe koja predstavlja međunarodnu zajednicu u BiH”, rekao je Ivanić i istakao da je zadatak visokog predstavnika da čuva Dejtonski mirovni sporazum, time i Republiku Srpsku, a ne da je usporedi sa NDH.

Navodeći da bi visoki predstavnik trebalo da čuva mir, Ivanić je ustvrdio da se Incko ovakvom izjavom samo pridružio salvi ružnih riječi koje su proteklih dana mogle da se vide uglavnom na bošnjačkim portalima i društvenim mrežama.

“Ovo je uvreda ne samo za Srbe, Republiku Srpsku i sve njene stanovnike, već za sve ljude u BiH koji žele mir i stabilnost i kojima je dosta konflikta”, upozorio je Ivanić.

Ukoliko Inzko ostane pri ovoj izjavi, Ivanić je rekao da ne vidi razlog da kao član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske dalje ima sa njim bilo kakvu komunikaciju.

“usporedbom Republike Srpske i NDH Inzko je ‘srozao’ sav autoritet. Ukoliko se ne izvini, ne vidim svrhu dalje komunikacije”, zaključio je Ivanić.

Autor: Slobodna bosna
 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *