“Hrvatski plaćenici pokušali državni udar”: Srpske službe vrište o zavjeri “stranih službi i splitskih kikboksera”

Svim naslovnicama srpskih medija i dva dana nakon velikih nereda na derbiju Partizana i Zvezde dominira ta tema.

Jer, nakon što je Index jučer otkrio da je u haosu sudjelovalo i par Hrvata, srpski novinari iskoristili su ovu činjenicu za raspredanje fantastičnih teorija o razlozima angažmana splitskih snagatora na strani jedne od sukobljenih frakcija navijača Partizana.

Iako je njihova motivacija jasna; pomoć grupi Vandal Boys u pokušaju da od ekipe predvođene skupinom Alcatraz preuzme kontrolu nad tribinom Grobara. Iako je u napadu ionako daleko malobrojnije skupine navijača Partizana na većinsku sudjelovalo samo šest Hrvata, oni su prikazani kao kolovođe nereda koji imaju za cilj rušenje vlasti u Srbiji, a sve pod patronatom stranih tajnih službi.

Telegraf piše o “haosu kojeg su na Partizanovom stadionu kreirali huligani iz Splita” i ističe da “iza krvavog huliganskog obračuna na 156. vječitom derbiju stoje drogirani Hrvati, koji su započeli masovnu tuču na južnoj tribini. Partizanov jug pokušao je preuzeti Splićanin Ante Firić (26), koji je u Beograd sa još petoricom Hrvata došao dan ranije na poziv navijačkih grupa Young Boys i Vandal Boys.

Alo ide nekoliko koraka dalje, jer tvrdi da su “plaćenici iz Hrvatske za 10 hiljada eura po glavi organizirano došli na derbi kako bi zapalili stadion, izazvali rat navijača i napravili haos u zemlji. Otkriva da su “grupu Hrvata zaduženih za izazivanje sukoba platili ljudi iz Beograda, a među njima je čak i jedan visoki dužnosnik Partizana koji želi preuzeti kontrolu nad navijačima.” Uz napomenu da su “sukobi na stadionu organizirani kako bi se izazvali neredi širih razmjera s krajnjim ciljem rušenja vlasti u Srbiji.”

Informer, koji u Srbiji dnevno kupuje gotovo 120 hiljada ljudi, “objašnjava” ko je šačicu splitskih bildera angažirao za “konačan cilj: rušenje Vučića”. Odgovor je: “Strane službe i njihove prljave igre oko Srbije. Ovaj list podlogu za ovu teoriju nalazi u ekspertizama sigurnosnih stručnjaka: “Stranci su Hrvate angažirali da izazovu nerede na stadionu i tako destabiliziraju državu.”

Dakle, “CIA snajka CIA” je “direktnim instrukcijama naložila hrvatskim huliganima da izazovu nerede, a cilj je bio prelijevanje sukoba na ulice i izazivanje nereda u Beogradu.”

Večernje novosti na naslovnici “otkrivaju” da je “Haos na derbiju u režiji Hrvata”, a “sukob su kreirale strane službe.” Oštroumno dodaju da je s tog scenarija, pažnja javnosti planski skrenuta na priču o sukobu među posvađanima frakcijama navijača Partizana.

(Bportal.ba/Slobodna Bosna)

  

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *