HNS kažnjen sa 100.000 eura i zabranom prodaje ulaznica

Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) sa 100.000 eura i zabranom prodaje ulaznica za utakmice osobama koje se nalaze na popisu huligana zbog nereda hrvatskih huligana za vrijeme utakmice protiv Češke igrane 17. juna u Saint Etienneu.

Nagađalo se kako će UEFA kaznu objaviti na dan utakmice protiv Španjolske, no to je ipak učinila danas.

Na utakmici protiv Češke hrvatski huligani su u 85. minuti izazvali prekid susreta bakljadom, a potom je došlo do tučnjave među hrvatskim navijačima. UEFA je pokrenula postupak protiv HNS-a zbog čak četiri prekršaja – zbog pirotehnike, bacanja raznih predmeta na teren, divljanja navijača na tribini, te rasizma.

UEFA vodi jednu istragu protiv HNS-a i to zbog ponašanja navijača na utakmici 1. kola protiv Turske. Nakon te utakmice pokrenut je postupak zbog dva prekršaja – zbog pirotehnike, te zbog utrčavanja navijača na travnjak nakon što je Luka Modrić postigao pogodak.

Podsjetimo, krajem maja  i FIFA je žestoko kaznila hrvatsku nogometnu reprezentaciju s dvije utakmice igranja bez gledatelja u kvalifikacijama za SP 2018. godine, te novčanom kaznom od 150.000 švicarskih franaka zbog neprimjerenog ponašanja dijela navijača na prijateljskim susretima protiv Izraela u Osijeku te protiv Mađarske u Budimpešti.

HNS je samo u posljednjih pet godina platio više od 500.000 eura raznih kazni.

 (fokus.ba)
  

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *