DA LI JE OVO ISTINA?! Novac koji su dobili od dobrih ljudi za liječenje svoje djece troše na…

Fejsbuk stranica pod nazivom “Mi, mahaluše”, a koju možete detaljnije pogledati na OVOM LINKU posljednjih dana objavljuje vrlo ozbiljne tvrdnje o tome da neki od onih koji se obraćaju javnosti s apelima za pomoć – obmanjuju dobre ljude, a čak u nekim slučajevima novac za liječenje bolesne djece koriste za luksuz! Evo nekih od najzanimljivijih objavljenih priča…

Đula Dizdarevic iz Cazina, svakodnevno sjedi za svojim Fb. nalozima i tipka poruke, vrši prosjačenje preko Fb. što njen muž kaže: “Što bih radio, kad imam i viška, narod mi daje”. Bez imalo stida i srama Đula je primila 04.07. donaciju od g. Rijada u iznosu od 2.100 KM, u hrani, igračkama i novcu Danas, 07.07., je Đula poslala meni svoj apel, da ja to ne mogu prežutati raspitam se kod svojih mahaluša, sve znaju. Dulu i njenog muža poznaju svi, neradnici i niko iz njihove blizine ne pomaže, za potrebe “traženja” preko Fb.

Đula nosi i maramu, inače je muž alkoholicar, a i Đula voli da popije. Zar nije vrijeme da se lijenim i neradnim ljudima stane u kraj? Zar trebamo ovako pomagati što iskorištavaju svoju djecu? Zar nam je socijalna služba mrtva? Molim vas dijetlite ovaj post. https://www.facebook.com/dula.dizdarevic.5?ref=ts&fref=ts https://www.facebook.com/profile.php… ***

O Selmi i Ajši Šiko među humanitarcima se dugo priča i uz dogovor odlučili smo da javno sve iznesmo, zahvaljujući i članicama grupe “Mi, Mahaluše” koje su poslale nam svoje podatke. Mala Almedina imala je pregled u Zagrebu, plaćanje puta u Zagreb i pregled snosio je Pomozi ba. Mala je imala i dvije operacije u Turskoj, troškove je snosio Pomozi.ba. Neki najmanji iznos koji su Šike skupile za dijete je oko 50.000 KM. S tim da nisu platili ništa za dijete već troše na svoj luksuz. Dijete je došlo iz Turske, jedino što treba ići na fiziklane vjezbe koje su besplatne, ali nana i otac su ponovo pokrenuli apel na osnovu ničega.

Šiki je najmanje deset firmi ponudilo posao, sve je odbio iz razloga što ne želi raditi, lakše mu je ovako na osnovu djeteta. Javile su mi se osobe koje su bliski rođaci Šikama i baš se boje pričati, jer su Šike poznati kao agresivni. Prošli put kad se na Mahalušama pisalo o njima jednu članicu su pokušali ucijeniti i prepasti, jer je javno napisala par rečenica i baš ih se boje. Selmo pije, kocka, Selmin otac pije. Dobili su jako puno donacija koje nisu iskoristili na dijete, niti na djecu. Apelujem na građane da ne uplaćuju na njihov lični račun, već na račun organizacije koja treba brinuti o liječenju male Almedine.

Upoozorenje svih voditelja humanitarnih organizacija da ne nasjedate na prevare porodice iz Miričine. Hanka i njen muž dugi niz godina iskupljaju novac i žive od njega na osnovu operacije od svoje djevojčice. Emelina ima zdrastveno osiguranje i sve joj je besplatno u bolnici. Istina je da od 2012. Hanka, njen muž i njena djeca su bila dio praktično svakog humanitarnog apela, mnoge TV kuće su radile apele i mnoge humanitarne organizacije, s tim da Hanka dobro živi na osnovu dobrih ljudi. Novac se troši na alkohol, cigarete, auta i ostala njihova zadovoljstva. Djeca najmanje imaju koristi od tih para.

Istina je da je Hankin muž invalid, ali ipak primaju invalidninu, tako i na malu i socijalnu pomoć. Hanka se ne trudi da radi, neće i ne želi, rađa jedno po jedno dijete, jer je shvatila da je to puno bolji posao. S tim, da je sestra od Hankinog muža Amira, uspjela slagati da joj muž ima rak da bi dobila novce i dobro živjela, tako rade i ostala braća. Hankini roditelji žive na isti način. Porodice koje su naučile tražiti od drugih i živjeti na račun drugih bez imalo stida, odgajaju i takvu djecu – ide sa koljena na koljeno. Apelujemo na dobre ljude, pazite kome uplaćujete i dajte svoj novac.

Šiko - slijepa djevojčica - moguća prevara

Izvor : Doznajemo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *