BOSNA NAORUŽAVA NATO: PROTOTIP PUŠKE IZ BIH PROŠAO TESTIRANJA U NORVEŠKOJ, VELIKI IZVOZNI ADUT SARAJEVA – ARMIJA DOBIJA 6 NOVIH ORUŽJA!

Puška, koju je pre pola godine proizvela goraždanska kompanija, prošla je sva testiranja u Norveškoj i zvanično dobila NATO kod. Na ovaj način ovo oružje se može bez ikakvih zastoja i prepreka izvoziti na inostrano tržište, piše sarajevski “Avaz”.

 

Prvi prototip puške AC Alfa SMG 6 napravljen je u šest različitih modela i to pre pola godine, ali je sve držano u strogoj tajnosti. Kako prenosi Avaz.ba za ovo naoružanje postoji zainteresovanost na tržištu Evrope, Azije Ii Afrike, prenosi Avaz.ba.

Puška poseduje i optički nišan. Ova puška je s punim šanžerom teška 2,32 kilograma. Predviđena je za policijske snage i specijalne vojne jedinice.

 

Mnoge komponente puške AC Alfa SMG 6 su kompatibilne s modernim NATO puškama M16 i M4, što su pokazala i testiranja u Norveškoj. Tu su i puške AC Alfa SMG1, AC Alfa SMG 2, ali i puška AC DL 44 A1, koja se koristi za kontrolu gužvi, a opremljena je CS granatom. Proizveden je pištolj koji nosi naziv AC Alfa 5.

Izvor: balkanbreakingnews.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *