BAŠ JE GADNO BITI NACIONALISTA: Pogledajte koji će jezik djeca u RS-u učiti pošto ne mogu bosanski…

Ministar prosvjete i kulture RS-a Dane Malešević rekao je u Bijeljini da će škole koje budu imale dovoljno kandidata od septembra uvesti…

Ministar prosvjete i kulture RS-a Dane Malešević rekao je u Bijeljini da će škole koje budu imale dovoljno kandidata od septembra uvesti kineski jezik kao fakultativni predmet.

– Škole koje budu imale dovoljno kandidata će ovaj nastavni predmet fakultativno i uvesti ove godine, a narednih godina, ako bude interesovanja za kineski, i nakon što budu ispoštovane sve procedure, i kao drugi strani jezik – rekao je Malešević novinarima, javlja N1.

On je naveo da će u narednom periodu biti anketirani učenici i roditelji, te će, oni koji budu željeli, imati priliku da uče ovaj strani jezik.

– RS ima dovoljno kadra, a ima i u Pedagoškom zavodu savjetnika za kineski jezik, tako da se svi uslovi stvaraju. Kineska Vlada dosta ulaže u RS, te je red da dio učenika ili naših nastavnika obučimo da bismo imali lakšu komunikaciju sa Kinezima – rekao je Malešević, podsjećajući da je kineska Ambasada u BiH insistirala da se ovaj jezik “pojavi u osnovnim i srednjim školama gdje ima uslova”.

(cikmagazin.com)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *