Asadovi i ruski avioni spaljuju Istočnu Gutu fosfornim bombama /VIDEO/

U novim zračnima napadima snaga sirijskog režima Bashara al-Assada i njihovih saveznika Rusa na Istočnu Gutu poginulo je preko 20 civila.
Assadove snage i njihovi saveznici su od ranih jutarnjih sati izvodili zračne napade na naseljena područja u mjestima Douma, Haresta, Sakba, Arbin, Hammuriye, Beit Sava i Jisrin.

U napadima režimskih i ruskih aviona na Hammuriyu u večernjim satima poginulo je 20 civila, većinom žene i djeca. Kako je taj napad izgledao možete pogledati u ovom video snimku. Asadovi vojnici na društvenim mrežama pišu da je sinoćnji napad na Gutu bio najžešći u historiji ratovanja u Siriji.

U napadima na područje Istočne Gute tokom prethodnih 17 dana su poginuloa 862 civila.

Podsjetimo, Istočna Guta je pod kontrolom snaga sirijske opozicije, a regija je pod potpunom opsadom režimskih snaga već skoro šest godina.

Posljednjih mjeseci, snage odane režimu intenzivirale su napade na naseljena mjesta, a okončanje napada nije donijelo ni to što je regija na mirovnom procesu u Astani proglašena zonom deeskalacija.

Blizu 400.000 civila u Istočnoj Guti stalna su meta napada snaga odanih Assadovom režimu koji ne dozvoljava dopremanje humanitarne pomoći u regiju.

(Saff.ba)

  

Loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *