Appleov novi telefon od stakla

Pojedini eksperti tvrde da će Apple za nove iPhone telefone iskoristiti dizajn koji smo vidjeli na prethodnim modelima čija su kućišta bila izrađena od stakla.

Informacije koje ovih dana kruže na internetu otkrivaju da će iPhone 8 imati stakleni dizajn koji je bio prisutan na iPhone 4 telefonu.


Analitičar Ming Či Kuo je govorio o povratku ovakvog dizajna. Nekoliko detalja je poznato u vezi sa modelima koji će biti objavljeni naredne godine. Ali, Alin Horng iz kompanije Catcher Technology koja proizvodi aluminijska kućišta je objavio zanimljive informacije.
– Samo jedan model će biti izrađen od stakla, izjavio je on. Stakleno kućište i dalje mora da ima izdržljiv metalni ram koji zahtijeva naprednu tehnologiju, tako da neće biti jeftiniji od trenutnih modela.
Mnogi ljudi iz IT svijeta vjeruju da će iPhone 7 izgledati slično kao i iPhone 6 i 6s, i da će tek iPhone 8 biti drastično drugačiji po pitanju dizajna. Model koji se bude pojavio 2017. imaće kućište koje će biti od stakla. Ming Či Kuo je rekao da će se iPhone koji će se pojaviti moći otključati pogledom jer će koristiti tehnologiju prepoznavanja lica umjesto lozinki.

(oslobodjenje.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *