Angažovani policija i granična straža UZBUNA U VARŠAVI: Zbog prijetnje bombom evakuisani aerodromi

Na glavnom međunarodnom aerodromu u Varšavi policija i granična straža evakuisale su večeras oba terminala zbog dojave da je na aerodromu podmetnuta bomba.

Prethodno je zbog iste dojave jedan sat bio zatvoren sporedni varšavski aerodrom “Modlin”, međutim, tu se uzbuna pokazala kao lažna.

“Dobili smo informacije na osnovu kojih je evakuisana zgrada. Granična straža provjerava dojavu – saopćio je aerodrom “Fryderyk Chopin” u Varšavi, javlja poljska televizija Polsat.

Jedan terminal aerodroma u Varšavi pirotehničari su provjerili i pustili putnike da napuste aerodrom, a u toku je provjera drugog terminala.

Prethodno je oko 18 sati osoblje na sporednom aerodromu “Modlin” dobilo upozorenje da će eksplodirati podmenuta bomba, evakuisalo zgradu i zatvorilo aerodrom na jedan sat.

Uzbuna je međutim bila lažna, a nije morao da se preusmjeri nijedan let i to dok su oba aerodroma primila prijetnje gotovo istovremeno.

Aerodrom u “Modlinu” evakuisan je i krajem marta zbog šale pijanih mladih Poljaka koji su dokoni na proslavi rođendana pozvali s mobilnog telefona jednog od njih da prijave da je podmetnuta bomba. Policija je vrlo brzo otkrila odakle je stigao poziv, upala na zabavu i uhapsila sve koje je zatekla – 21 osobu, i to sve pijane.

Mladiću, 28-godišnjem Poljaku iz okoline Varšave, sa čijeg mobilnog telefona je stigao poziv, prijeti do osam godina zatvora. Uz to, aerodrom i prevoznici čiji su letovi preusmjereni zbog njegove prijave, najavili su da će tražiti odštetu koja može da dostigne i nekoliko desetina hiljada eura.

(Avaz.ba)

  

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *