Aleksandar Vučić u Donjoj Gradini: “Danas mi ovdje pjevamo Bože pravde, pa ko je onda pobijedio?”

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić održao je večeras dugačak govor u Donjoj Gradini na obilježavanju zločina kojeg su počinili ustaše nad Srbima, Jevrejima, Romima i drugim narodima. On je posebno podvukao da ne želi da govori strašnim brojevima, između ostalog i o 30.000 stradale djece, već da hoće umjesto toga da se zadrži na jednom broju – na 1,2 metara dubine na kojoj su pokopavani pobijeni.”Zato što danas stojimo na toj mjeri 1.2 metra od užasa, samo na 1.2 metra pokopavali su ubijene Srbe, 1,2 metra od smrti, noža, kamena, malja, smijeha ubica…”, rekao je Vučić.

Premijer Srbije je nastavio. “Nama nije, naši djedovi su ovdje, na 1,2 metra ispod zemlje, zaklani, strijeljani, udareni maljem, položeni su u temelj njihove ‘božje države’, ustaške države njihovih djedova”, rekao je Vučić. Zbog toga, kako je rekao, danas mi, unuci žrtava na samo 1,2 metra, na teritoriji ustaške “božje države” pjevamo ponosno Bože pravde.”Pa koje onda pobijedio?”.
Pobjedu i pjesmu koju spominje Vučić ponosno pjeva u Bosanskoj Dubici, dijelu Bosne i Hercegovine koju on svojata kao srpsku zemlju. Da apsurd bude još veći, Srbi su tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu etnički očistili Bošnjake iz Dubice. Danas u dijaspori živi preko šest hiljada protjeranih Bošnjaka iz Dubice, a vratilo se tek nešto oko hiljadu.

(Saff.ba)
  

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *