AKO NEĆE HAG HOĆE AMRIKA: Pogledajte kako su Amerikanci kaznili Srbina koji je mučio Bošnjake u logoru…

Muškarac iz Loganvillea u SAD-u osuđen je za prevaru prilikom dobivanja državljanstva te zemlje jer je bio čuvar u jednom koncetracionom logoru tokom agresije na BiH.

Mladen Mitrović, porijeklom iz Srbije, osuđen je 2002. godine slagao na pitanje “da li ste ikada progonili nekoga na osnovu njegove rase, vjere ili nacije”.

Tužilac je optužio Mitrovića za ratne zločine, među kojima je premlaćivanje i mučenje zatvorenika. Na suđenju je navedeno da je ovo urađeno u sklopu kampanje etničkog čišćenja nad Hrvatima katolicima i Bošnjacima muslimanima.

– Ovo je slučaj o muškarcu koji je tukao i mučio zatvorenike, o lažima i netačnim informacijama koje je optuženi dao kako bi postao državljanin SAD-a – rekao je pomoćnik tužioca Will Traynor, piše ajc.com.

Jedan od svjedoka, Nedžad Jakupović rekao je da ga je muškarac imena Mladen prisilio da uđe u sobu za mučenje, gdje su srpski vojnici skakali po njegovoj glavi, ugasili cigaru na otvorenoj rani i tukli ga dok nije izgubio svijest.

Mitrovićevi advokati tvrdili su pred porotom da se radi o pogrešnom čovjeku.

– Ne samo da Mitrović nije kriv, on je nevin. Nije bio čuvar u kampu, nikada nije mučio nikoga – rekao je javin branitelj Mitrovića Jeff Ertel.

On je kazao da slučaj nema smisla jer je Mitrović Hrvat katoličke vjere koji je krstio svoja dva sina, te da ga iz ovog razloga Srbi ne bi prihvatili kao čuvara.

Ipak, tužilac Traynor na to je odgovorio da je Mitrović relativno često srpsko prezime i da je njegova supruga Srpkinja.

– Zemlja se raspadala i on se samo pridružio momcima koji su imali oružje – rekao je Traynor.

Američki mediji navode da će presuda biti izrečena u avgustu, a Mitrović se suočava sa zatvorskom kaznom od deset godina i deportacijom nakon izlaska.

(Cik.ba)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *