Grupa migranata iz Afganistana silovala petnaestogodišnju djevojčicu

Policija u njemačkom gradu Minhenu uhapsila je petoricu afganistanskih migranata zbog silovanja 15-godišnje djevojčice u ovom gradu, dan nakon što je sličan događaj prijavljen u Frajburgu.

Prema pisanju lista “Bild”, muškarci stari između 20 i 25 godina uzeli su kao metu djevojčicu s određenim socijalnim problemima, nakon što ju je jedan iz grupe već privukao.

Rekla je kako ju je jedan  muškarac konstantno silovao, a povremeno i petorica njegovih drugova.

Djevojčicu su silovali u nekoliko stanova u Minhenu. Rekla je  da je bila previše uplašena da se brani jer se bojala da će je prebiti, piše “Dayli mail”.

Bavarska policija traga za još jednim iz grupe koji je u bjekstvu.

Glavni osumnjičeni odbacio je optužbe rekavši da su seksualni odnosi bili na dobrovoljnoj bazi. Starosna granica u Njemačkoj za pristajanje na seksualne odnose je 14 godina.

S druge strane, u Frajburgu je sedam Sirijaca silovalo 18-godišnju djevojku 14. oktobra.

Sirijci životne dobi između 19 i 29 godina uhapšeni su u ovom gradu u pokrajini Baden-Virtemberg, podsjeća “Dayli mail”.

Jedan od muškaraca djevojci je dao ekstazi prije nego je silovao u žbunju ispred noćnog kluba, a onda je pozvao i druge da mu se pridruže. Policija je utvrdila da je silovanje i maltretiranje trajalo četiri sata.

Related posts

Leave a Comment