BRAĆA BANDA NAKON PUCNJAVE U CENTRU SARAJEVA oglasili se na Fejsbuku

Sarajevskoj policiji danas oko 17 sati prijavljeno je da je došlo do pucnjave u ulici Sutjeska. Kako je potvrđeno iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo nekoliko policijskih patrola je upućeno na lice mjesta. 

Doznaje se kako su braća Haris i Edis Banda, koji su odranije poznati policiji po činjenju raznih krivičnih djela, među kojima je, bilo nasilničko ponašanje, krađa i upotrebe vatrenog oružja, došli oko 17 sati u ovu ulicu da bi se obračunali sa Suljom Planjom, zvanim Domac, jer su odranije imali neraščišćenih računa.

Tu se našao Planjin prijatelj Mario Tomas, koji se umiješao u svađu. Jedan od braće Banda tokom tuče potegao je pištolj i ranio Tomasa u nogu. Povrijeđeni Tomas je prevezen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, kako bi mu se ukazala medicinska pomoć.

Braća su pobjegla prema Općini Novi Grad. Policija traga za njima. Na licu mjesta navodno je pronađena čahura od ispaljenog hica.

U međuvremenu, dva sata nakon pucnjave jedan od braće u bijegu oglasio se naFejsbuku porukom…

U linku na pjesmu koju je postavio, između ostalog, se navodi: “O’š sa nama frku, bujrum izvoli”, ili “Oko mene su braća i to mi je bitno, ginemo skupa, da nisi nas pipn’o”, što je očigledna poruka.

Sulju Domca je, inače, u četvrtom mjesecu 2015. godine u ulici Koševo automobilom pokušao ubiti Eldin Mulić, kojeg je sarajevski Kantonalni sud zbog toga osudio na četiri godine zatvora.

Što se tiče, Tomasa, on je i krajem 2010. godine ranjen u pucnjavi u desnu nogu i vrat, a tada su povrede koje je zadobio bile opasne po život.

Related posts

Leave a Comment