MILORAD DODIK: Uvjeren sam da će Srbi u ovom vijeku naći snage da ujedine Srbiju i Republiku Srpsku

BAČKA PALANKA – Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras u Bačkoj Palanci da je hrvatska vojno-policijska akcija “Oluja” bila zločinački poduhvat i izrazio uverenje da će Srbi u ovom veku naći snage da objedine svoje državne prostore.

 

“Ovom narodu i ovoj generaciji srpskog nacionalnog i političkog vodjstva pripada da osmisli nacionalnu i državnu politiku u ovom veku i da ta srpska i nacionalna politika bude politika ujedinjenja i okupljanja, a ne razdvajanja”, rekao je Dodik na centralnoj komemoraciji povodom Dana sećanja na sve stradale Srbe.

 

Dodik je kazao da se nada da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić uspeti da obezbedi pravično rešenje pitanja Kosova i zamolio ga da uloži svu moguću energiju kako bi zaštitio i Srbe u Republici Srpskoj.

 

“Mi volimo Srbiju. Doživljavamo je svojom zemljom. Mi smo oni koji RS i Srbiju vide kao jedinstveni prostor – državni i politički. Verujemo da na to imamo pravo. Imamo pravo da se iskažemo, imamo pravo da u to verujemo”, kazao je Dodik.

 

On je kazao da se Srbi oličeni kroz Republiku Srpsku i Srbiju kao države, kroz Srpsku pravoslavnu crkvu, pismo i jezik, moraju okupiti i graditi svoj nacionalni i državni identitet.

 

Dodik je zahvalio Srbiji što je bila jasno i sigurno utočište za svakog Srbina “ma gde on bio”.

 

“Srbija je bila garancija kada je bilo potrebno da se ovde dodje i da naš narod nadje svoje utočište. Srbija je u tim godinama bila spas za nas”, rekao je Dodik, koji je i podsetio na sva stradanja Srba naročito dece u vreme NDH.

On je kazao da je Oluja bila zločinački poduhvat u kojem je stradalo mnogo Srba, u kojem su nestale porodice, žene i deca.

 

“Pravde nema, a mi Srbi u delu svoje naivnosti verujemo da je ona moguća”, rekao je Dodik i podsetio i na stradanja Srba u operaciji “Masetral” koja je ulsedila nakon “Oluje”.

 

Dodik je onima koji će sutra slaviti “Oluju” poručio da će stajati tokom himne koju je napisao Srbin.

Related posts

Leave a Comment