Kurbanske kože odložene pored glavne saobraćajnice na ulazu u Sarajevo, građani uznemireni prizorom

Nisu tačni navodi da psi lutalice raznose kože.

Velike količine životinjskih koža od zaklanih kurbana, odložene na parking prostoru stare industrijske zone UNIS u Vogošći, uz samu Igmansku ulicu koja Vogošću povezuje sa glavnim gradom Bosne i Hercegovine, uznemirile su građane koji su pomislili kako je neko pod okriljem noći na ovom prostoru stvorio divlju deponiju animalnog otpada.

Međutim, uvidom na licu mjesta ekipa našeg portala utvrdila je da se ne radi ni o kakvoj divljoj deponiji, već prostoru na kojem se, prema odobrenju Općine Vogošća, vrši organizirano prikupljanje kurbanskih koža.

– Nas je za ovaj posao angažirao Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i u naredna tri dana na ovom prostoru vršimo prikupljanje kurbanskih koža i njihov odvoz u glavni sabirni centar, odakle će ići na daljnju preradu – kaže jedan od desetak radnika, kojeg smo zatekli na licu mjesta te dodaje:

– Za ovaj prostor Općina Vogošća je dala odobrenje i mi ćemo ga po obavljenom poslu  očistiti i dezinficirati. Nisu tačni navodi da psi lutalice raznose kože. Ovaj prostor je, sve dok na njemu ima koža, pod našim stalnim nadzorom.

Related posts

Leave a Comment