DODIK U “ĆIRILICI” O DŽAMIJAMA U SARAJEVU: Nemoj mi puštati ozvučenje da ‘arlauče’…

Srpska TV Happy, emitovala je izdanje emisije “Ćirilica” u kojem su u studio doveli predsjednika manjeg bh. entiteta RS, Milorada Dodika.

Kontroverzni urednik i voditelj emisije “Ćirilica” Milomir Marić ugostio je Dodika, a ovaj je dao jednako kontroverzne izjave, među kojima izdvajamo…

“Evo ja hoću da pričam o državi. Srbija i RS će nekada biti jedinstvena zemlja, u nekoj budućnosti. Vjerujem u to da će RS i Srbija biti jedinstvena država”, izjavio je Milorad Dodik.

Na pitanje voditelja da li je istina da u Sarajevu ima više džamija nego u Teheranu, Dodik je iznio svoje mišljenje:

“Ima! U Sarajevu ima 120 i nešto džamija. Dvije stambene zgrade i odmah džamija, gdje nikada nije bila prije rata. U FBiH ima 800 džamija na mjestima gdje nikada prije rata nisu bile. U blizini aerodroma u Banjaluci imate džamiju koja nije postojala prije rata. Nemoj mene tjerati na to, nemoj mi uznemiravati dan. Nemoj mi puštati ozvučenje da arlauče, jer ja nisam to. U Banjaluci on ujutro u pet sati odvrne do daske, pjeva to, svi istraumirani, svi ustaju u pet sati. Ne mogu ljudi da podnesu to u pet sati ujutro. Razumijem da to muslimani tako poštuju, ali tu živi dva posto muslimana, sve okolo Srbi”, očito misleći na zvuk ezana (poziva na molitvu).

Emisiju možete pogledati na OVOM LINKU

Related posts

Leave a Comment