Grabar-Kitarović: Očekujem da ministar Krstičević povuče zahtjev za ostavkom

Predsjednica Hrvatske se u Splitu u područnom uredu Državnog ureda sa zaštitu i spašavanje (DUZS) sastala s dužnosnicima angažiranim na gašenju požara na splitskom području, a nakon sastanka novinari su je pitali očekuje li da će ministar Krstičević povući ostavku.

“Da, apsolutno očekujem, mislim da nema razloga za njegovu ostavku jer ja ga apsolutno nisam prozvala, ni njega ni Oružane snage, samo sam postavila pitanje jesu li Oružane snage, odnosno vojnici mogli ranije izaći na teren. Nije to pitanje požara, nego je to pitanje transporta i logistike koju vojska ima, a koju možda neke druge službe nemaju”, rekla je Grabar-Kitarović.

Također je rekla kako se u vezi s ostavkom ministra Krstičevića s njim nije čula. Izrazila je žaljenje što je ministar Krstičević, kako se izrazila, tako emotivno reagovao.

“Međutim, mislim da je to bila i časna reakcija s njegove strane ako je mislio da ga bilo ko proziva na odgovornost. Međutim, voljela bih da smo o svemu tome razgovarali i da se pričekalo dok mi sletimo u Split i porazgovaramo o svim detaljima i čujemo od ljudi na terenu šta se doista dogodilo”, rekla je predsjednica Grabar-Kitarović. Dodala je kako su izvještaji u ponedjeljak navečer bili telefonski i parcijalni, a također i medijski.

“Što se tiče Oružanih snaga, na kraju su one odradile sjajan posao. Element koji je meni bio bitan u svemu tome je činjenica da je bila zahvaćena raketna baza Žrnovnica”, istaknula je Grabar-Kitarović, koja je večeras otputovala u Žrnovnicu, mjesto koje je bilo na udaru vatrene stihije.

Related posts

Leave a Comment