Apple će senzore za otisak prsta zamijeniti skenerima za prepoznavanje lica

Uz pomoć ovog sigurnijeg načina otključavanja mobilnih uređaja, novi iPhone 8 će na osnovu lica, a ne otiska prsta, prepoznavati vlasnika telefona. Prema ranijim glasinama, prednji dio novog iPhonea će u potpunosti biti prekriven staklom bez dodatnih tipki. Ukoliko Apple zadrži senzor za otisak prsta, on će se naći na stražnjoj strani telefona ili sakriven ispod ekrana iPhonea 8. Međutim, prema pisanju Bloomberga, Apple bi se mogao u potpunosti riješiti ove sigurnosne opcije.

Novi iPhone 8 navodno će koristiti 3D senzore koji mogu skenirati lice. Ovaj sistem prepoznavanja mogao bi uključiti i tehnologiju skeniranja očiju kako bi dodatno pojačao sigurnost.

Inače, očekuje se kako će kompanija Apple sa iPhoneom 8 napraviti najveće promjene u dizajnu još otkako je počela proizvoditi ove mobitele.

S tehnologijom prepoznavanja lica, iPhone 8 ne bi bio prvi uređaj koji ima ovu opciju. Dosad su mnogi uspjeli prevariti ovaj sistem sa svojim ili fotografijama modela, ali Apple želi poboljšati ovu opciju i napraviti najsigurniji mobitel ikada.

Related posts

Leave a Comment