Na stazi Navak isprobali smo najsnažniji Seat ikad- Leon Cupru ST sa 300 KS!

Ovaj tjedan prisustvovali smo Seat Driving Experienceu gdje smo na stazi Navak u blizini Beograda imali prilike isprobati 3 noviteta španjolskog proizvođača: novu Seat Ibizu, Leon Cupru u karavanskoj izvedbi (ST) te prvi Seatov SUV Atecu, od kojih je jedna bila opremljena tek predstavljenim paketom opreme FR.

Prošla godina je po prodajnim i financijskim rezultatima bila najbolja godina u povijesti španjolske marke, a ove se godine ofenzivom novih modela Seat sprema ponoviti lanjski uspjeh. Za isprobavanje novih modela poslužila je trkaća staza Navak nadomak Beograda. Seat Driving Experience započeli smo vožnjom najsnažnijeg Seata ikad proizvedenog. Riječ je o modelu Leon Cupra koji se u karavanskoj izvedbi (ST) uz 300 KS ističe i pogonom na sva četiri kotača.  Ta kombinacija pokazala se odličnom pa smo u vožnji uistinu uživali, a kroz rutu nas je vodio Jordi Gené, španjolski vozač  WTCC utrka koji je između ostalog pobijedio i na utrci Le Mansa u svojoj klasi. On je u Leon Cup Racer bolidu ispred nas zadavao tempo i demonstrirao idealnu putanju prolaska kroz zavoje. Pogledajte kako je to izgledalo:

Nakon vožnje po trkaćoj stazi uslijedila je demonstracija mogućnosti prvog Seatovog SUV-a Atece. Sjeli smo za volan i iza instruktora prošli sve ispite na poprilično zahtjevnom off-road poligonu, a kako smo se snašli za volanom možete pogledati u videu:

Treći dio ove avanture odnosio se na vožnju pete generacije Ibize koja je ovaj tjedan krenula u prodaju i kod nas. Najpopularniji Seatov model vozi se na novoj MBQ AOplatformi koju će imati i novi Polo. Dužina je ostala ista, no zbog većeg međuosovinskog razmaka ima više mjesta na stražnjoj klupi, a osim toga Ibiza se ističe i najvećim prtljažnikom u klasi (355 litara). Primjerak koji smo vozili je uz FR paket opreme ispod poklopca skrivao 4-cilindarski turbo 1.5 TSI motor snage 150 KS s kojim Ibiza postaje ozbiljna jurilica.

Uz ove novitete, u Seatu su najavili i novi mali SUV pod nazivom Arona koji bi trebao biti predstavljen vrlo brzo, a potvrđen je i veliki SUV sa 7 sjedala čije ime će odabrati korisnici interneta…

Related posts

Leave a Comment